REFERENCE

"Ker sem bila v otroštvu in mladosti spolno zlorabljena, sem se odločila, da ob že opravljeni psihoterapiji, poskusim travmo spustiti s pomočjo tantrične terapije. Skozi nekaj mesečno terapijo sem opazovala svoje telo, krčevitost, nesproščenost, nelagodje in napetost v joni. Urša je pri tem ustvarila varen prostor, v katerem sem se sprostila, njena rahločutna komunikacija pa mi je pomagala se odpirati drugi osebi in deliti svoje najintimnejše občutke. Urša je izbrala odlične tehnike za sproščanje mojega telesa in joni, skozi katere sem ugotavljala, kaj sama sebi počnem in tako imela priložnost te mehanizme tudi spustiti. Imela sem občutek, da spuščam nekaj zelo zakoreninjenega in starega. Počutila sem se varno in upoštevano pri izražanju sebe in mojih meja.

Hvala Urši za to izkušnjo, njeno predanost in nežnost ter strokovno vodenje pri opuščanju travme spolne zlorabe."
.
Tinkara

 

"Na tantrično terapijo sem prišel zaradi težav z erekcijo in prehitrim izlivom. A kmalu se je izkazalo, da so težave globlje. Urška je hitro ugotovila, da bo potreben drugačen in bolj globok pristop. Preko njene pomoči ( 6 seans ), ki je zajemala pogovor, meditacijo, različne tehnike sproščanja in vzpostavljanja zaupanja, ter masaže, sem nekako prišel do te stopnje, da sem pripravljen sprejemati in dajati užitek, ter se prepuščati intimnim stvarem. Me čaka še veliko lastnega dela, ker v življenju še vedno pridejo težke situacije, vendar sem z njeno strokovno pomočjo in mojim popolnim zaupanjem njej, naredil pomemben in ključen korak k polnem in zdravem spolnem življenju."
.
Žiga

 

"Tantrična terapija pri Urši je bila nežna, ljubeča in sproščujoča. Sama se spopadam s posledicami, ki jih je za sabo pustila spolna zloraba in moram reči, da sem se ves čas terapije počutila povsem varno in sprejeto, ne glede na vso mojo »prtljago«, po treh terapijah sta se mi sposobnost biti prisotna med spolnim odnosom in sposobnost čutenja užitka izjemno povečala. Vse seanse so potekale v duhu spoštovanja izraženih osebnih meja in signalov telesa. Med potekom same seanse je Urša vedno jasno povedala, kaj sledi in vedno vprašala, če se z njenim predlogom strinjam, kar mi je dalo občutek varnosti in nadzora nad situacijo. Urši sem zelo hvaležna, saj sem na njeni terapiji spoznala tehnike, s katerimi lahko tudi sama napredujem in si pomagam, poleg tega pa mi je celotna izkušnja dala velik uvid v to, da imamo tudi ženske, ki smo preživele spolno zlorabo, možnost zares zaživeti tudi svojo spolnost, svoj užitek same s sabo in s partnerjem ter svoje življenje."
.
Lidija

 

"Za obisk tantrične masaže sem se odločila po priporočilu prijateljice. Čeprav je ona obiskala tretma pri Aleksandru, sem se sama odločila za masažo pri Urši. Mislim, da si ženske med seboj lahko bolj pomagamo pri čiščenju vseh travm nabranih v naših maternicah, skozi zgodovino človeštva kot moški. To je le moj zanimiv pogeld. Vsaka naj pri sebi začuti, kdo ji bo odklenil več.

Zame je bil obisk petih masaž, v petih mesecih, ekstatično potovanje vase, v neslutene dimenzije svoje ženstvenosti. Izkušnja je bila kljub uživanju v vsaki sekundi masaže, ki traja skoraj dve uri, bolj terapevtska kot erotična. Predvsem zato, ker je tisto, kar si najbolj odtegujemo v življenju, uživanje skupaj s telesom. To, da si dovoliš ekstatično uživat v masaži, globoko dihat od užitka, dihat v bolečino na določenih točkah zunaj in znotraj telesa, ki so zakrčene zaradi takih ali drugačnih travm v telesu in celičnem zapisu, je bilo zame neprecenljivo zdravilno, za dušo in telo.

V vsakodnevnem življenju si pogosto ne dovolimo dihat s polnimi pluči, zajemat življenja s polno žlico. V naši zafrustrirani družbi velja za vrlino odpovedovanje in odtegovanje vsega za kar je vredno živeti (razen hrane in morda seksa v zakonski zvezi), v zameno za to, da smo pridni, vzorni, ugledni pripadniki naše skupnosti. Še posebej, če si ženska, naj ne bi bila divja, neukrotljiva, erotična, seksi. Predvsem pa tega naj ne bi pokazala navzven. Biti ugledna podjetnica v kostimu, skrbna mama in žena za štedilnikom, inteligentna in zabavna med prijatelji, robot v službi znotraj institucije... Vse to je dovoljeno in zaželjeno. Biti seksi, ni zaželjeno. Razen v smislu nedosegljivega potrošniškega ideala (kupi to in ono: trepalnice, nohti, obleke, čevlji, botoks, da boš seksi, ker drugače nisi...)

Masaža pri Urši mi je pomagala navezati stik s svojo maternico, s katero sem že zdavnaj zgubila stik oz. ga nikoli nisem imela. Dala mi je dovoljenje za uživanje skupaj s telesom, prejemanje nežnosti in negovalnega dotika od drugega človeškega bitja, ki ni povezano s seksom, ampak je zgolj stanje ekstatičnega bivanja na Zemlji.

Masažo bi priporočala vsaki ženski, ki si želi transformirati karšnekoli travme v zvezi s telesom, seksualnostjo, seksom... Preobraziti občutke tesnobe ali depresije..

Kot tudi tistim, ki si želijo od življenja nekaj več, biti bolj žive, bolj pristne, bolj prizemljene, bolj uživat v seksu, v svojem telesu, v življenju, bit bolj pretočne in doživljati ekstazo bivanja na planetu Zemlja v vsem kar počnejo.

Neizmerno hvaležna zate Urša Drabik in za tvoje zdravilsko delo."
.
Uršula Soban, www.ursula-soban.si

 

"Hvala za današnjo seanso. Čutim, da je to, kar potrebujem. Mi je lepo in toplo pri srcu, sem miren in pomirjen. Prišel sem zelo vznemirjen, odšel pa umirjen. Vznemirjen zato, ker mi je um govoril, kaj delam!. Srce in telo pa mi je govorilo, da potrebujem ravno to. Pa sem poslušal svoje telo in srce. Še enkrat. Počasi moj ego postaja širok, odprt in prijazen do mene. Ne pa visok in ozek. Izkušnjo ženske roke, v varnem in nežnem okolju. Čutil sem tvojo milino, sprejetost, predanost in spoštovanje. Lepo mi je bilo. Šele sedaj se zavedam, kako sem to potreboval, kako mi je manjkalo. Dopustiti sprejemati."
.
Miha

 

"Začutil sem napredek med včerajšnjo seanso. Nekaj se je premaknilo, sprostilo – nekaj se je dogajalo v telesu. Spolna energija se je aktivirala, a ni ostala v izvoru, očitno se je premikala višje, proti srcu in naprej v glavo, telo je malček »trepetalo«. Moj dih je bil usklajen s tvojim dihom, enako dolg globok vdih, pavza, globok izdih, pavza in ponovno v krogu. V teh trenutkih se čutil neko nevidno povezanost s teboj. Bilo mi je enostavno lepo. Nezavedno sem dopustil tvoji energiji, da se je še bolj pretakala v mene oz. bolje rečeno usmerjala mojo energijo."
.
Miha (po tretji seansi)

 

"Lepa izkušnja je bila masaža pri tebi. Že sam začetek je bil prijeten, ko sem vstopil v prijeten in topel prostor. Takoj si predlagala da se tikava, kar je meni blizu. Komunikacija med nama je lepo potekala-hvala za naknadno poslane vaje in pojasnila. Med samo masažo sem se počutil udobno in varno. Proti koncu masaže sem čutil močno povečano energijo v telesu in prijetno sproščenost. Naslednje dni po masaži sem se počutil poln energije in sproščen:).....«::: S :::» «::: U :::» «::: P :::» «::: E :::» «::: R :::»              V življenju sem marsikaj doživel in marsikoga srečal....dogodek pri tebi mi ostaja v čudovitem spominu...si res dobra "dušica"....upam, da se še srečava...."
.
Maroko

 

"Bila je moja prva izkušnja tantrične masaže in nisem prav vedel, kaj točno pričakovati. In nisem se niti dosti obremenjeval s tem. Glavni razlog za odločitev je bila pravzaprav radovednost in želja po raziskovanju in ne toliko težave. Še tisto malo zadrege, kar je je bilo, je že ob pozdravu odnesla Uršina prijetna energija. Sledilo je 90 minut razvajanja in užitkov. Večji del seanse predstavlja masaža celega telesa, tako da se ne skoči takoj "na bistvo", kot to radi počnemo moški. In ravno v tem je čar - prijetno pričakovanje in stopnjevanje občutenj, ki se v valovih širijo po celem telesu. Sam sem padel v prijetno, nekoliko zamaknjeno stanje. Vse skupaj sem doživljal veliko bolj s telesom in veliko manj (kot ponavadi) z umom. Občutenje dogajanja v telesu se je tako le še okrepilo. Vendar nikoli ni prestopilo tiste meje brez povratka, ampak se je vsak tak val napetosti lepo razlil naprej po telesu. Meni novo je bilo občutenje zadovoljstva in miru po koncu seanse, ki je bilo v čistem nasprotju s tistim dobro znanim nemirom, ko "se akcija zaključi brez ognjemeta". Tudi v dneh, ki so sledili seansi, je bil še vedno v ozadju prisoten ta mir in tiho zadovoljstvo. Največ, kar mi je seansa dala, je občutenje potenciala, ki ga prinaša takšen način upravljanja s spolno energijo. Vem, da sem izkusil šele drobec vseh možnosti, ki jih prinaša, pa vendar je bilo to zame dovolj, da bom vsekakor raziskoval dalje. In tudi k Urši se bom kmalu spet vrnil, da mi pomaga raziskovati naprej. Super izkušnja!"
.
Nace

 

"Na masažo k Urši sem prišel precej skeptičen, saj mi je po več letnem hobi raziskovanju tantre postalo jasno, da je veliko takih, ki prodajajo vroči zrak. Takoj po prvem stiku z Uršo sem kmalu opustil vse dvome, po uvodnem pogovoru pa vzgojil tudi zaupanje, ki se je skozi seanso le še krepilo.
V meni je prebudila občutja, ki jih prej nisem poznal, prvič sem si zares dovolil resnično čutiti in uživati v manipulaciji z mojo spolno energijo brez da sem v spolnem aktu, kar je bilo do takrat z mojega vidika nemogoče.
Urša mi je tudi po končani seansi nudila povratne informacije in mi pomagala razumeti procese, ki so se odvijali v meni.
Iskreno sem ji hvaležen za ponujeno izkušnjo.
Hvala ti, Urša !"

.
Rene

 

"Na Uršo sem se obrnil, ker me je zanimalo ali mi lahko tovrstna masaža pomaga pri težavah s hrbtom. Seveda tudi iz radovednosti vendar je prvotni cilj bil odpraviti bolečine v hrbtu. Urši sem poslal mail z opisom težav. Prijazno je odgovorila, da tantrična masaža v prvi vrsti ni namenjena odpravi takšnih težav in mi svetovala naj premislim. Nobenih obljub ali zavajanja. Ker se nekoliko razumem v energijo in delo z energijo sem se odločil poskusiti. Po nekaj mailih sem dobil občutek, da ji lahko popolnoma zaupam in se naročil. Prišel sem nekoliko prej kot dogovorjeno, pozvonil na vrata in zagledal širok nasmeh, ki me je sproščeno pozdravil. Šla sva v prostor kjer se izvaja seansa, se sproščeno pogovorila, povedal sem svoje težave, Urša mi je pa dala nekaj koristnih nasvetov. Pred pričetkom sem prosil, če lahko grem prvo pod tuš. Prostor je prijetno ogrevan, prostor za tuš pa lepo čist. Sama masaža je bila zelo sproščujoča in prijetna. Prvi dotiki so zelo nežni, kasneje se stopnjujejo v nekoliko močnejše. Urša cel čas spremlja dihanje in morebitne znake nelagodja, tako da prilagodi intenzivnost prijemov. Izvedba masaže je zelo prijetna, tako da ti čas mine zelo hitro, celo prehitro. Po masaži je sledil še "čas za počitek". Urša mi je svetovala naj se dvignem počasi. Kmalu sem videl zakaj. Telo je napolnjeno s kisikom kar je pri meni povzročilo vrtoglavico. V tem času, ko sem prihajal k polni zavesti sva imela sproščen pogovor, kot bi govoril z nekom, ki ga poznam od nekdaj. Zelo pozitivno je, ker lahko zastaviš kakršnokoli vprašanje in brez oklevanja dobiš odgovor.  Tudi vaje, ki jih dobiš kot "domačo nalogo" so zelo lepo opisane in uporabne. Sama izvedba masaže, Uršina sproščenost in simpatičnost so samo eni od razlogov, da se bom sigurno še vrnil. Dobil sem kar potreboval za kar sem izredno hvaležen in vesel."
.
Matjaž