Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja Shivani, Urška Drabik s.p.

 1. Spletna trgovina

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja Shivani, Urška Drabik s.p., Ljubeljska ulica 20, 1000 Ljubljana, davčna številka: 30487064, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Shivani, Urška Drabik s.p.).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Shivani, Urška Drabik s.p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovilo naslednje informacije:

 1. podatke o Shivani, Urška Drabik s.p. (ime in sedež društva, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 3. bistvene lastnosti artiklov,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovine Shivani, Urška Drabik s.p. na spletnem mestu shivani.si ažurira.

Cene v spletni trgovini so prikazane kot Cene. Cene so cene, kot jih oblikuje Shivani, Urška Drabik s.p. in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine Shivani, Urška Drabik s.p. na shivani.si.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Shivani, Urška Drabik s.p. in kupcem, je v spletni trgovini na spletni strani shivani.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina Shivani, Urška Drabik s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Shivani, Urška Drabik s.p., kot za kupca.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo preko nakazila na TRR
 • Stripe sistem kartičnih plačil

Izdaja računa

Shivani, Urška Drabik s.p. ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v elektronski obliki na podani e-naslov.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine Shivani, Urška Drabik s.p. na spletnem mestu shivani.si.
Shivani, Urška Drabik s.p. ni davčni zavezanec in je oproščeno plačila DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Shivani, Urška Drabik s.p. kupcu omogočilo odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se ne seštevata.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 1. Vaše naročilo v spletni trgovini

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Shivani, Urška Drabik s.p. naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Shivani, Urška Drabik s.p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih Shivani, Urška Drabik s.p. nima na zalogi, je izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do Shivani, Urška Drabik s.p.. Prek elektronske pošte društvo Esenca vesolja kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Shivani, Urška Drabik s.p., ki bo artikel odstranil iz naročila. Shivani, Urška Drabik s.p. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Shivani, Urška Drabik s.p. nima na zalogi.

 1. Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Spletna trgovina v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-naslovu shivani.dakini@gmail.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Nakup za pravne osebe

Pravne osebe se morajo za nakup obrniti direktno na Shivani, Urška Drabik s.p., na shivani.dakini@gmail.com.

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe kupca sporoči na e-naslov prodajalca: shivani.dakini@gmail.com

V primeru odstopa od pogodbe kupca prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov Ljubeljska ulica 20, 1000 Ljubljana, ali pa ga osebno prinese na dogovorjeno prevzemno mesto prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu izdelkov, če je kupec že odprl varnostni pečat.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na njegovem naslovu. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Dostava

Za dostavo pošiljk Shivani, Urška Drabik s.p. je odgovorna Pošta Slovenije.

Varnost

Shivani, Urška Drabik s.p. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Omejitev odgovornosti

Shivani, Urška Drabik s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Shivani, Urška Drabik s.p. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Shivani, Urška Drabik s.p. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Shivani, Urška Drabik s.p. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Shivani, Urška Drabik s.p. v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

Shivani, Urška Drabik s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Shivani, Urška Drabik s.p. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec z Shivani, Urška Drabik s.p. lahko poveže po elektronski pošti na shivani.dakini@gmail.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova shivani.dakini@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Shivani, Urška Drabik s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Shivani, Urška Drabik s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Shivani, Urška Drabik s.p. se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot sta elektronski poštni naslov in osebno ime.

Osebni podatki, ki jih zbira, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

 1. Pogoji prijave na dogodke Shivani, Urška Drabik s.p.

Shivani, Urška Drabik s.p. organizira različne delavnice, predavanja, druženja, meditacije, izlete in potovanja. Za vse dogodke v sklopu podjetja veljajo spodaj navedeni splošni pogoji in pravila.

S prijavo na posamezni Shivani, Urška Drabik s.p., se strinjate z vsemi pogoji, navedenimi v nadaljevanju in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

 • PRIJAVA & PLAČILO DOGODKOV

Potrebna je predhodna prijava na posamezni dogodek. Prijavite se lahko preko e-maila shivani.dakini@gmail.com . Ob prijavi navedite vaše podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka) za obvestila o morebitnih spremembah.

Svoje mesto na dogodku si zagotovite z nakazilom celotnega zneska na račun podjetja, če ni navedeno drugače v opisu posameznega dogodka. Nakazilo je potrebno izvesti do roka plačila, ki vam ga posredujemo na e-mail, ob prijavi na dogodek.

PODATKI ZA NAKAZILO:

Namen: navedite ime dogodka

Naziv banke: DELAVSKA HRANILNICA D.D., Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0002 1497 487

BIC / Swift: HDELSI22

Prejemnik: Shivani, Urška Drabik s.p., Ljubeljska ulica 20, 1000 Ljubljana

 • ODPOVED DOGODKA S STRANI UDELEŽENCA

Udeleženec ima pravico do odpovedi udeležbe na dogodku. Če udeleženec odpove dogodek pravočasno (en mesec pred dogodkom) in v podjetju še niso nastali stroški povezani z dogodkom, se udeležencu povrne celoten znesek vplačila.

V kolikor udeleženec odpove svojo udeležbo manj kot en mesec pred dogodkom, podjetju pripada del vplačila v višini 50 % vplačanega zneska.

V kolikor udeleženec odpove udeležbo 14 dni (ali manj) pred dogodkom, vplačan znesek ni vračljiv. Lahko pa udeleženec sam najde zamenjavo – drugo osebo, ki se bo dogodka udeležila namesto njega.

Za krajše dogodke (1-3 urne delavnice) v primeru odpovedi udeležbe s strani udeleženca, ki ima upravičljiv razlog (bolezen), se lahko udeleženec udeleži dogodka naslednji razpisan termin. Udeleženec ima možnost 2 x prestaviti termin udeležbe. V kolikor se tudi tretjič ne udeleži dogodka, se prispevek smatra kot donacija. Vedno pa lahko udeleženec najde zamenjavo – drugo osebo, ki se bo dogodka udeležila namesto njega.

V kolikor za posamezen dogodek veljajo drugi pogoji odpovedi, bodo navedeni v opisu posameznega dogodka, sicer veljajo tukaj navedeni pogoji odpovedi.

 • ODPOVED DOGODKA S STRANI ORGANIZATORJA

Shivani, Urška Drabik s.p. si pridržuje pravico do odpovedi dogodka ali do spremembe programa, najkasneje 2 (dva) dneva pred predvidenim pričetkom, če se na dogodek ne prijavi dovolj udeležencev ali zaradi nepredvidene višje sile.

V primeru, da podjetje odpove dogodek, ima udeleženec pravico do celotnega povračila vplačanega zneska.

 • OSTALI POGOJI UDELEŽBE NA DOGODKU

Dogodki bodo izvedeni v primeru zadostnega števila prijav (kar se določi za vsak dogodek posebej), pridržujemo si pravico do spremembe terminov in programa dogodka.

Število udeležencev je odvisno od velikosti dogodka. Za manjše dogodke je minimalno število udeležencev 6, za večje dogodke in delavnice je minimalno število udeležencev 10, za dogodke, kjer gostimo tuje predavatelje, je minimalno število udeležencev 20, ter za predavanja predavateljev iz tujine, minimalno 50.

Med dogodkom si organizator/podjetje pridržuje pravico odstraniti udeleženca, v kolikor bi ta oviral izvajanje dogodka ter motil ostale udeležence. V takšnem primeru odstranjen udeleženec nima pravice do vračila vplačanega zneska.

Podjetje ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko udeležencem zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti.

Udeleženec je odgovoren podjetje obvestiti o vseh fizičnih stanjih oz. boleznih, ki bi lahko vplivale na stanje udeleženca tekom izvajanja dogodka. Prav tako mora udeleženec obvestiti podjetje v kolikor jemlje zdravila, ki vplivajo na psiho-fizične sposobnosti in mentalno stanje udeleženca. Svetujemo, da se v teh primerih posvetujete s svojim zdravnikom ali terapevtom glede udeležbe na dogodkih.

 1. Vpis na novičke

Shivani, Urška Drabik s.p. omogoča vpis na elektronske novičke, povezava do vpisa je objavljena na spletni strani društva (https://shivani.si).

Vpis na novičke je možen tudi na naših dogodkih preko obrazca, kamor vi vpišete vaše ime, e-mail, ter potrdite soglasje za dodajanje na novičke.

Od novičk se lahko kadarkoli odjavite preko sistema, povezava je navedena v vsakih novičkah, ki vam jih posredujemo.

 1. Ostali pogoji poslovanja

Povezava na druge spletne strani

Nekatere povezave spletne strani shivani.si vodijo na druge spletne strani, ki jih Shivani, Urška Drabik s.p. ne uporablja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov upravitelj in veljajo za te zunanje spletne strani.

Uporaba fotografij

Fotografije, ki niso lastne izdelave članov in se uporabljajo na spletni strani so kupljene in/ali pridobljene na straneh:
– www.istock.com
– www.shutterstock.com
– www.123rf.com
– www.viestiphoto.photoshelter.com
– www.pixabay.com
– www.freepik.com
– www.pexels.com

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše storitve izključno na lastno odgovornost.

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru Shivani, Urška Drabik s.p. oziroma njeni sodelujoči na teh spletnih straneh ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani ter nepravilne uporabe naših storitev.

Spremembe določil

Shivani, Urška Drabik s.p. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

 

Shivani, Urška Drabik s.p.

Ljubljana, 05.05.2021